Евертън най-после ще бъде купен и Карамелите ще имат нов собственик, което кара феновете да вярват, че предстоят много по-добри дни. 

Групата „Фредкин“, която също така притежава и италианския Рома и водена от милиардера Дан Фредкин, преговаряше за придобиването на клуба и преди месеци, преди в един момент да се откаже. 

Сега обаче бе обявено, че е постигнато споразумение тя да придобие контролния пакет акции от Фархад Мошири, като предстои сделката да бъде одобрена от Висшата лига и финансовите органи в страната. 

„Ние с радост можем да обявим, че постигнахме споразумение да станем попечители на този футболен клуб-икона. Очакваме с нетърпение да му донесем стабилност и да разкрием визията си за бъдещето, което ще включва и завършването на новия стадион“ се оказва в официалното съобщение на „Фредкин Груп“. 

Карамелите имат трудности напоследък, като миналия сезон бяха наказани с отнемане на 10 точки заради финансови нарушения, а през този стартираха много лошо, като спечелиха едва точка от първите си 5 мача и са на предпоследно място в класирането.