Ден след драмата между Манчестър Сити и Арсенал, коментарите за мача продължават, след като нервите взеха връх на няколко пъти. 

Сблъсъкът завърши 2:2 с изравнителен гол на Гражданите в 98-ата минута, след като те играха цяло полувреме с човек повече, а в края двата тима едва не се сбиха. 

Легендата на Артилеристите Йън Райт също коментира инцидент от мача, като нарече Ерлинг Холанд „страхливец“, след  като веднага след изравнителния гол в радостта си, норвежецът удари с топката Габриел Магаляеш, който бе с гръб към него. 

„Изгонването на Тросар бе глупост, но най-много ме ядоса действието на страхливец на Холанд, хвърляйки топката по главата на Габи, който бе с гръб към него. Това наистина е акт на мерзавец. Това наистина ме вбеси. Мислех, че Холанд е по-голям от подобни неща“ написа Райт в Инстаграм. 

ВАР-съдията разгледа инцидента и в крайна сметка прецени, че това не е действие, заслужаващо червен картон, но това не бе единственото, което Холанд направи. 

Освен, че почти се сби с Габриел, той влезе в пререкание с Томас Партей, а след последния съдийски сигнал размени „любезности“ с Микел Артета и Габриел Жезус.