Манчестър Сити обърна с 2:1 коравия отбор на Брентфорд на своя „Етихад“ в среща от 4-ия кръг на Висшата лига. Така селекцията на Хосеп Гуардиола продължава без грешка в шампионата.

Двубоят започна шокиращо за „гражданите“, след като „пчеличките“ откриха изненадващо резултата още в 23-ата секунда чрез Йоан Уиса. Головата машина на Сити Ерлинг Холанд обаче отново се развихри и донесе обрата с нови две попадения на сметката си.

Норвежкият таран първо изравни в 19-ата минута, а след това доведе нещата до 2:1 в 32-ата минута. Така Холанд записа името си историята на Висшата лига като първият футболист, реализирал цели 9 гола в първите четири кръга от сезона. Ерлинг имаше немалко шансове да реализира и хеттрик, като веднъж натресе и гредата.

Ман Сити вече е едноличен на върха в класирането с пълен актив от 12 точки. Брентфорд е на 8-ата позиция с 6 пункта.

Срещата на „Етихад“ започна шокиращо за Ман Сити. Още в 23-ата секунда се стигна до гол във вратата на Едерсон. Бразилският страж отби удар на Кийн Люис Потър, но Йоан Уиса с глава реагира бързо и прати топката в мрежата – 0:1.

В следващите минути гостите се опитаха да довършат шокираните граждани. „Пчеличките“ профукаха общо още 4 шанса да отбележат гол.

Хората на Пеп Гуардиола обаче поокопитиха след неубедителния старт на мача. Така в 19-ата минута те изравниха. Де Бройне се озова на перфектна позиция в пеналта, но не се полакоми и подаде към Ерлинг Холанд, който нямаше как да сгреши – 1:1.

Пълният обрат стана факт в 32-ата минута. Тогава вратарят Едерсон изпрати дълъг пас към Холанд. Норвежецът напредна мощно, след което копна топката над стража на гостите за 2:1 с второто си попадение в срещата.

След антракта очаквано Сити диктуваше темпото на игра. Очаквано положенията се редуваха пред вратата на Флекен.

В 68-ата минута Холанд шутира от дъгата на пеналта, а вратарят на „пчеличките“ прояви страхотен рефлекс, изчиствайки в корнер.

Дойде ред и на Савиньо да се отчете с пропуск. Флекен се справи и с негов удар в 77-ата минута.

В 81-ата минута Холанд пропусна нов златен шанс да запише хеттрик. Той разтресе лявата греда.

До края не паднаха повече попадения, а Сити продължи безгрешния си поход във Висшата лига.

Манчестър Сити - Брентфорд 2:1

Голмайстори: 0:1 - Уиса (1), 1:1 - Ерлинг Холанд  (19'), 2:1 – Ерлинг Халанд (32')

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Стоунс, Луис, Гюндоган, Ковачич, Савиньо, Де Бройне, Грийлиш и Халанд.

Брентфорд: Флекен, Колинс, Ван дер Берг, Пинок, Янелт, Айер, Ньоргард, Дамсгаард, Мбемо, Уиса, Люис-Потър