Шампионът във Висшата Лига Виктор Моузес се завръща в английския футбол, като се присъедини към изпадналия от елита Лутън в Чемпиъншип. 

33-годишният футболист изкара последните 3 сезона в Спартак Москва, но сега стана свободен агент и бе без отбор, преди да премине при Шапкарите. 

Моузес започна кариерата си в Кристъл Палас, след което мина през Уигън и Челси, като със Сините триумфира и с титлата през 2017-а, като бе уинг-бек в състава на Антонио Конте. Играл е още за Ливърпул, Стоук, Уест Хям, Фенербахче и Интер. 

"Преговаряхме с  Виктор от известно време. Той тренира с нас миналата седмица и игра 60 минути в контролен мач, като в крайна сметка решихме да го вземем, защото смятаме, че ще ни бъде полезен. Той ще ни донесе широчина и универсалнос, а и ще повиши конкуренцията“ заяви мениджърът Роб Едуардс. 

Лутън започна трудно сезона в Чемпиъншип, като записа само точка от първите си 4 мача и заема предпоследното 23-о място в класирането. Освен това отборът вкара едва два гола в двубоите си, което показва, че има проблем в атаката.