В Астън Вила са били на часове от това да получат наказание от 10 точки заради нарушаването на финансовите правила във Висшата лига, разкриха от клуба. 

Един спешен трансфер обаче, койно не се хареса на феновете, е успял да спаси положението след толкова успешния минал сезон, в който тимът завърши 4-и и влезе в Шампионската лига. 

Бирмингамци се съгласиха да продадат Дъглас Луис на Ювентус за 42 милиона паунда, въпреки че бразилецът бе една от най-важните им фигури в средата на терена. Сделката бе осъществена на 30 юни, когато изтичаше срока за балансиране на финансите. 

„Попаднахме в ситуация, при която трябваше да регистрираме сериозна печалба, за да избегнем нарушаването на финансовите правила. Всички празнуваха класирането ни за Шампионската лига, но аз и Мончи (шефът на трансферите) се чудехме какво да направим, за да избегнем отнемането на точки, което щеше да развали един отличен сезон” заяви директорът по футболните операции на Вила – Дамиан Видагани. 

„Това бе като бомба с часовников механизъм и ние просто трябваше да отрежем жицата. Решихме проблема в последната секунда. Между 20 май и 30 юни обикновено е период за почивка, но на нас ни бе наистина трудно и трябваше да вземем важни решения” добави той. 

В крайна сметка е била постигната договорка с Юве за Луис, като в сделката бяха включени и младите Самуел Илинг-Жуниор и Енцо Баренечеа. Джейкъб Рамзи също е бил опция за продажба, но Унай Емери силно го е искал. Другите варианти са били Уоткинс и вратаря Мартинес.