От Лестър спечелиха обжалването срещу решението, заради което можеха да бъдат наказани с отнемане на точки в хода на сезона. 

Лисиците бяха обвинени от Висшата лига в нарушаване на финансовите правила в периода 2019-2023, когато са надвишили разрешените пари за трансфери с 24,4 милиона паунда, но сега бяха оправдани от Независимата комисия, която отсъди, че Висшата лига  всъщност няма юристдикцията да накаже клуба. 

Новакът, който стартира кампанията с точка от първите си 3 мача, прие очаквано със задоволство решението. „Ние просто искахме да гарантираме, че правилата ще бъдат прилагани стриктно по начина, по който са написани“. 

Лисиците негодуваха, че през миналия сезон, когато обвиненията излязоха, те всъщност са се подвизавали във Футболна лига (бяха в Чемпиъншип) и поради това ВЛ няма правомощия да им налага наказания. От Лигата са разочаровани, но не смятат да обжалват решението. 

През миналия сезон Евертън и Нотингам бяха санкционирани с отнемане на точки заради нарушаване на финансовите правила, но успяха да оцелеят.