Феновете на футбола в България и местните клубове отново са били депресирани сериозно, предвид това, което се случва дори в ниските девизии на големите първенства. 

Бирмингам Сити, който през този сезон за първи път от 30 години играе в Лига 1 или в 3-ото ниво на англйския футбол, направи трансфери за около 25 милиона паунда през това лято. 

Късно снощи Сините успяха да привлекат голямата си цел, а именно атакуващия полузащитник  на Фулъм Джей Стансфийлд за 10 милиона лири и така подобриха с два пъти и половина рекорда на това равнище. Даже според някои източници той струва 15 милиона, което значи над 30 милиона общо похарчени. 

Младокът подписа за 7 години и се завръща в клуба, в който игра силно под наем през миналата кампания. Котиджърс ще получат добри суми при негови бъдещи продажби. 

Преди това Бримингам привлече още трима играчи за по около 3-4 милиона паунда, като по този начин общата сума за футболисти надмина 25 милиона и това ясно показва амбициите за промоция. 

Клубът, който от миналата година е собственост на американци, сред които е и легендата на американския футбол Том Брейди, стартира сезона в Лига 1 с 10 точки от първите си 4 мача и е един от лидерите в класирането.