От Челси са предложили сензационно Рахийм Стърлинг на Арсенал, твърди Teamtalk.com, позовавайки се на свои източници. 

Сините искат да се разделят с крилото, който отпадна от сметките на мениджъра Енцо Мареска и футболистът бе спряган за Манчестър Юнайтед, като част от сделка, която да доведе Джейдън Санчо на „Стамфорд Бридж“. 

Червените дяволи обаче не могат да си позволят заплатата, която иска, докато в същото време Челси така или иначе е на път да постигне споразумение за Санчо. 

В резултат лондончани се опитват всячески да се разделят със Стърлинг и затова са го предложили на Артилеристите, за които се счита, че търсят нов флангови играч. 

Според медията разликата в този случай е, че самият играч би искал да премине на „Емиратс“ и отново да се събере с Микел Артета, с когото бе и в Манчестър Сити и е готов да направи известен компромис със заплатата си. 

Остава обаче да се види дали Арсенал наистина го иска и дали клубът е готов да плати по-сериозна сума за него, което на този етап изглежда малко вероятно. Все пак трансферът зависи и какви биха били изискванията на Челси, тъй като трансферният прозорец затваря утре вечерта.