Джак Грийлиш се завръща в националния отбор на Англия. Той бе повикан за предстоящите мачове с Ирландия и Финландия през септември. Временният наставник на Англия Лий Карсли обяви първия си състав след напускането на Гарет Саутгейт като селекционер. Грийлиш не бе в състава на Трите Лъва за Евро 2024. В тима се връща и Хари Магуайър, а повиквателни има за Мадуеке, Гибс-Уайт, Колуил, Анхел Гомес и Тино Ливраменто.

Вратарят на Някасъл Ник Поуп е повикан след дългогодишна контузия на рамото, а Рико Люис от Манчестър Сити също се завръща в състава. Място обаче няма за контузената звезда на Реал Мадрид Джуд Белингам, Люис Дънк от Брайтън, Айвън Тони от Брентфорд, Джо Гомес от Ливърпул, Аарон Рамсдейл от Саутхемптън. Киърън Трипиър от Нюкасъл се оттегли от международния футбол, а Бен Уайт от Арсенал отново не е включен, а Адам Уортън от Кристъл Палас, Кайл Уокър от Сити и Люк Шоу от Юнайтед също не са в състава от 26 души.

Англия все още търси постоянен наследник на Саутгейт, а Карсли, който през юли 2023 г. изведе отбора до 21 години до първата корона на Европейското първенство за младежи до 21 години от 1984 г. насам, изглежда е спрян. Съобщава се, че мениджърът на Нюкасъл Еди Хау и бившият шеф на Челси Греъм Потър са двамата водещи кандидати за поста на "Трите лъва", но засега Карсли е начело. Саутгейт изведе Англия до два финала на Европейското първенство и до полуфинал на Световното първенство, така че неговият наследник трябва да запълни големи обувки. Но с тази талантлива група играчи следващият ръководител има огромна възможност да постигне историята и да спечели голям международен трофей. КАКВО СЛЕДВА? Новият отбор на Англия на Карсли приема Ирландия на стадион "Авива" на 7 септември в откриващия мач от група 2 на Лига Б. След това те са домакини на Финландия три дни по-късно, а Гърция също е в групата им за Лигата на нациите.

Англия все още търси постоянен наследник на Саутгейт, а Карсли, който през юли 2023 г. изведе отбора до 21 години до първата корона на Европейското първенство за младежи до 21 години от 1984 г. насам, направи своя избор. Съобщава се, че мениджърът на Нюкасъл Еди Хау и бившият бос на Челси Греъм Потър са двамата водещи кандидати за поста на селекционер.

Саутгейт изведе Англия до два финала на Европейското първенство и до полуфинал на Световното първенство, така че неговият наследник трябва да запълни големи обувки. Но с тази талантлива група играчи следващият ръководител има огромна възможност да постигне историята и да спечели голям международен трофей.