Арсенал официално завърши трансфера на испанския национал Микел Мерино и го обяви за свой футболист. 

Халфът идва от Реал Сосиедад с договор за 4 години, които могат да бъдат удължени с още една. Лондончани плащат гарантирани 32,5 милиона евро, към които могат да се добавят още 5 милиона във вид на бонуси. 

„Микел ще ни донесе много качество със своя опит и универсалност. В последните години той играе много силно, както за клуба си, така и за националния отбор. Той ще направи отбора ни по-силен, тъй като притежава и страхотен характер. Освен това както видяхме през лятото, той е и победител и игра много силно на европейското първенство, помагайки на Испания да спечели турнира” заяви Микел Артета. 

Мерино е четвъртото ново попълнение на Арсенал след Томи Сетфорд, Рикардо Калафиори и привличането за постоянно на вратаря Давид Рая. Той игра във всеки от мачовете на Ла Фурия на Евро 2024, като вкара победния гол в 1/4финала срещу Германия в 119-ата минута. 

В Арсенал той ще играе с №23 и се очаква да бъде на линия за предстоящия мач срещу Брайтън в събота. Артилеристите спечелиха първите си два мача от новия сезон, запазвайки сухи мрежи в тях.