Стартиралият отлично новия сезон Брайтън завърши трансфера на полузащитника на Селтик Мат О’Райли, който подписа договор до лятото на 2029-а година.  

Сделката е рекордна за шотландски клуб, като получена сума, като се счита, че Чайките плащат около 30 милиона паунда за играча. Преди това Детелините го купиха за само 1,5 милиона от МК Донс през 2022. 

През миналия сезон халфът регистрира 19 гола и 18 асистенции във всички турнири за шотландците, като в първенството се отчете с 18 попадения и 13 голови паса. Към него интерес имаше и от Аталанта. 

О’Райли, който е датски национал, е поредното сериозно ново попълнение на Брайтън, който преди това купи Джорджинио Рутер за 40 милиона лири и Браян Груда за 25 милиона. 

Южняците започнаха страхотно новия сезон във Висшата лита под ръководството на новия си наставник Фабиан Хюрцелер, като сразиха първо Евертън с 3:0, а през миналия уикенд и Манчестър Юнайтед с 2:1 и са един от четирите отбора с пълен актив след първите два кръга в английския елит. 

„Той играе на специална позиция, тъй като е способен да атакува от втора позиция, но също така има отличен дефанзивен инстинкт. Мисля, че балансът, който носи го прави толкова специален“ заяви наставникът на Брайтън.