ВАР отново създаде проблеми във Висшата лига на Англия, след като победен гол на Борнемут срещу Нюкасъл бе спорно отменен в 93-ата минута. 

Данго Уатара изглеждаше, че е донесъл победата на Черешките, след като вкара с глава, но попадението бе отменено заради много спорна игра с ръка и двубоят завърши 1:1. Съдията пък дори не бе повикан, за да прегледа сам положението отново. 

„Никога не съм бил по-ядосан. Говорих с рефера, но той не можеше да направи нищо. Те не му дадоха шанс да види ситуацията за втори път и той отмени гола. Реферът на терен не е виновен. Бесен  съм, защото всеки който е играл футбол знае, че при такава сила на удара не може да има игра с ръка, а топката се удря в рамото. Ако има някакво докосване, то е до ръкава на екипа, нищо повече“ ядосваше се Ираола. 

„За мен това няма как  да е игра с ръка. Късметлийска точка за Нюкасъл след много лошо решение“ написа легендата на Свраките Алан Шиърър в социалната мрежа „Х“. 

„Не мисля, че има ясно доказателство за играта с ръка и затова разбирам недоволството на мениджъра. На мен ми изглежда повече като игра с рамо. Освен това играчите на Нюкасъл също не протестираха“ отчете анализаторът Джейми Реднап. 

„Повторенията не са убедителни и ситуацията е доста трудна. Мисля, че това е от положенията, при които и ако голът бе признат, никой нямаше да се оплаква“ коментира бившият съдия Марк Клатънбърг.