Нюкасъл все пак е на път да постигне споразумение за трансфера на Марк Гехи, въпреки че няколко оферти на клуба вече бяха отхвърлен от Кристъл Палас. 

Според „Скай Спортс” договорката с Орлите е близо, което вероятно може би ще се случи до края на седмицата и така английският национал ще се превърне в рекордна покупка на Свраките. 

Последното предложение на Джордитата е било за 60 милиона паупда плюс още 5 милиона във вид на бонуси, като то не е напълно отхвърлено и все още се обсъжда и структурата на плащане. 

В Палас смятат, че сега е най-добрият момент да продадат Гехи, като е възможно да измъкнат още малко по-висока сума от Нюкасъл за него – 65 милиона и още 5 милиона бонус. 

По-рано тази седмица лондончани се съгласиха да продадат другия си основен централен бранител – Йоахим Андерсен на Фулъм и изглежда, че съвсем скоро отбраната им ще бъде в доста различен вид. 

Нюкасъл започна с победа новия сезон, като срещу Саутхемптън в центъра на отбрата действаха Шер, който бе изгонен и Дан Бърн. С привличането на Гехи позицията на Бърн ще бъде променена, особено при очакваната продажба и на Киърън Трипиър.