Джейми Варди бе очаквано изключително щастлив, след като помогна на Лестър да стигне до 1:1 срещу Тотнъм при завръщането си във Висшата лига снощи. 

Той се разписа след почивката, за да израви и така стана вторият най-възрастен реализатор в 1-ия кръг след Теди Шерингам, който през 2006 вкара на 39. 

„Мисля, че възрастта е просто едно число. Докато продължавам да се грижа добре за тялото си, докато се чувствам добре на тренировки и мачове и физиката ми го позволява, ще продължа да играя. Най-важното обаче остава възстановяването, а у дома имам всичко необходимо за това” заяви Варди след мача. 

„Във вторник ни предстои възстановително занимание на базата, но след това ще се прибера и ще направя същото и у дома. Първо ще направя масаж и криотерапия, а след това повторя същото и вкъщи, но в добавка ще има и сауна и 1 час в кислородна камера” добави той. 

Преди мача нападателят сам е изявил желание да играе, след като е уверил Стив Купър, че се чувства достатъчно добре, за да стартира. Той вече има 104 гола във ВЛ след като влезе в 30-те си години, което е с 10 повече от Йън Райт и с 19 от Алан Шиърър.