Нюкасъл е на път да се откаже от Марк Гехи и да насочи вниманието си към защитника на Ливърпул Джо Гомес, пишат английските медии.
 
Свраките направиха 4 оферти за бранителя на Кристъл Палас, последната за над 60 милиона паунда, които обаче бяха отхвърлени и това ще накара Джордитата да се откажат от него и да се насочат към играча на Червените от „Анфийлд”.
 
Твърди се, че неговото преминаване в отбора е било обсъждано още при разговорите между двата клуба касаещи евентуален трансфер на Антъни Гордън в Ливърпул, който обаче така и не се състоя.
 
Сега се счита, че Червените са готови да намалят цената на Гомес до около 30 милиона паунда, след като очевидно той не влиза в плановете на новия бос Арне Слот и това може да улесни потенциалния трансфер.
 
Нюкасъл планира така или иначе да продаде някои от своите играчи, за да изпълни финансовите правила, а и с парите от тях привличането на Гомес няма да е проблем. Очаква се до края на месеца да си тръгнат Мигел Алмирон, Киърън Трипиър, Джамал Люис и Мартин Дубравка, от които в клубната каса трябва да влязат около 60 милиона паунда.
 
Другата голяма цел на Свраките е Феран Торес от Барселона, за когото също се говори, че предстои да бъде направена оферта, така че тези пари веднага ще бъдат вложени в двама играчи.