37-годишният Джейми Варди спаси Лестър от загуба срещу Тотнъм при завръщането на Лисиците във Висшата лига и мачът на „Кинг Пауър Стейдиъм“ завърши 1:1. 

Ветеранът бе титуляр и вкара през второто полувреме, след като през първото лондончани имаха тотална доминация и определено трябваше да вкарат повече от един гол. 

Шпорите доминираха сериозно в началото и до 10-ата минута Ндиди на два пъти трябваше да чисти около голлинията. Новото попълнение Доминик Соланке също имаше две добри възможности, от които не успя да се възползва. 

Изглеждаше само въпрос на време Шпорите да вкарат и логичното се случи в 29-ата минута, когато Мадисън центрира, а включилия се от по-задна позиция Педро Поро отклони леко с глава и прати топката в ъгъла. 

Лондончани запазиха контрола до почивката, а и в първите минути след нея, когато Соланке стреля право във вратаря от добра позииця. Стигна се обаче до 57-ата минута, когато Лисиците изравниха от нищото. 

Една продължителна атака завърши с няколко центрирани, при последното от които Джейми Варди остана непокрит и отблизо прати топката с глава  в мрежата, за да взриви трибуните. 

Това вдъхнови домакините и малко след това Варди бе изведен сам срещу вратаря, леко вляво, но ударът му бе спасен. Последва сериозна контузия на Бентанкур и прекъсване от 5-6 минути. След това гостите потърсиха победата, но все нещо не им достигаше в решаващия момент. 

В добавеното време Бергвал сбърка за гостите и Викарио трябваше да спасява опасен удар с глава на Ндиди. В самия край Ричарлисон пропусна с глава отблизо и това означаваше равенство между Лестър и Тотнъм.