Съдията Сам Барът е признал грешката си, която доведе до неправилно отменен гол на Кристъл Палас при загубата на Орлите от Брентфорд с 1:2 във Висшата лига. 

При 0:0 в началото Еберечи Езе реализира от пряк свободен удар, но реферът бе дал сигнал за нарушение на Уил Хюз още преди топката да премине голлинията. 

Поради това ВАР нямаше как да се намеси, а повторенията показаха, че Барът определено е сбъркал и дори в случая нарушението е  по-скоро срещу играча на Палас. Това бе важен момент, защото след това Орлите загубиха дербито, а ако бяха повели можеше и да е различно. 

Анализаторът Джейми Карагър определи решение на Барът като „кошмарно”, а самият Езе разкри, че съдията все пак е признал, че е сбъркал. 

„Реферът каза, че е дал сигнала твърде рано и е допуснал грешка и това му прави чест. Всеки допуска грешки, но този гол определено би могъл да направи разликата. Разочаровани сме, но в същото време имахме немалко ситуации, които пропуснахме, най-вече аз, така че оставяме този двубой назад и мислим за следвашия” отчете Езе. 

„Знаем, че ако продължаваме да създаваме голови положения, както сега, головете ще дойдат. Трябва да бъдем по-прецизни при контраатаките си. Все пак мисля, че играхме добре и всичко ще се подреди” добави той.