Новакът във Висшата лига Ипсуич направи двоен удар, привличайки двама играчи в навечерието на първия си мач от новата кампания, който е в събота от 14:30 срещу Ливърпул. 

Трактористите привлякоха под наем полузащитника на Манчестър Сити Калвин Филипс, който се провали тотално при Гражданите, където така и не успя да се наложи, след като бе привлечен преди 2 години от Лийдс. Освен това бе взет и голмайстора на Чемпиъншип Сами Шмодикс. 

През миналия сезон Филипс бе под наем в Уест Хям, но и там не се представи на ниво и сега се надява да възроди кариерата си. 

„Очаквам отдавна този ден и съм много щастлив. Искам да изиграя колкото може повече мачове, да си върна радостта от футбола и да помогна на отбора да спечели колкото може повече мачове” заяви Филипс. 

Що се отнася до Шмодикс той вкара 33 гола за Блекбърн през миналия сезон, от които 27 в първенството. Неговото привличане е за 9 милиона паунда, а договорът му е за 4 години. 

„Всяко дете мечтае да играе във Висшата лига и аз винаги съм казвал на близките и приятелите си, че един ден ще го направя и ще стигна до върха” изтъкна доволен ирландецът.