Сандро Тонали е готов да се завърне на терена. От Нюкасъл официално обявиха, че италианеца отново ще може да бъдат селектиран от 28 август. Тогава изтича десетмесечното наказание с лишаване от състезателни права заради случая със залози на футболни мачове. Английският клуб е получил официално потвърждение, че санкция ще продължи до 27 август включително.

?? We can announce that Sandro Tonali will return to selection on Wednesday, 28 August following the conclusion of his ten-month ban from competitive football pic.twitter.com/M50U0fkwOQ

— Newcastle United FC (@NUFC) August 15, 2024

Свраките ще пътуват до Нотингам Форест във втория кръг на Купата на Лигата: датата все още не е определена, би трябвало да е 28 август и това може да е първия мач на Тонали обратно на терена. След това Нюкасъл ще бъде домакин на Тотнъм във Висшата лига в неделя, 1 септември. Тонали получи 18-месечна дисквалификация поради нарушения на правилата за  залаганията. Санкцията бе намалена до 10 месеца, заради съдействието на футболиста, а той има и два месеца условно от английската федерация с изпитателен срок.