Както се очакваше лидерът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш удължи договора си с клуба до лятото на 2027-а година. В контракта има опция и за още един  сезон. 

Настоящото споразумение, подписано през 2022, бе до края на сезон 2025-26, но сега е сигурно, че португалецът ще прекара може би най-добрите си години именно в Юнайтед. 

Той бе привлечен от Спортинг Лисабон през януари 2020-а и в 234 мача има на сметката си 79 гола и 67 асистенции, като се превърна много бързо в ключова фигура в състава и помогназа спечелването на ФА Къп и Купата на Лигата. 

„Всички знаят страстта, която имам към този клуб. Разбирам отговорността да нося екипа и какво трябва да е нивото на отдаденост, за да представяш тази невероятна организация. Преживях много специални моменти, но не бих удължил договора си, ако не вярвах, че най-доброто тепърва предстои“ заяви Фернандеш, който 3 пъти бе избран за най-добър играч на клуба за сезона и от миналото лято е капитан. 

„Той показва забележително постоянство и играе на много високо ниво, откакто е при нас. Брилянтен лидер е и вдъхновява хората около себе си да дават максимума всеки ден“ отчете спортният директор Дан Ашуърт. 

Ман Юнайтед започва новия сезон в петък у дома срещу Фуръм, а феновете отново ще очакват силна игра от Бруно.