Новият сезон във Висшата лига на Англия започва в петък и големият въпрос и за този сезон е може ли някой да свали Манчестър Сити от върха. 

Арсенал бе много близо да го направи през миналата кампания, но според суперкомпютъра на Опта Гражданите пак ще бъдат над всички и за 5-и път поред ще са шампиони. 

Машината е разиграла 10 000 симулации и в забележителните 82,2% от тях хората на Пеп Гуардиола неизменно завършват първи. С най-големи шансове за второто място отново е Арсенал  - 48,8%, докато вариантите за титла на Артилеристите са едва в 12,2%. 

Ливърпул и Челси са отборите, които е най-вероятно да допълнят четворката. Червените все  още не са взели нов футболист, докато Сините купиха вече цял отбор, като тимът на Енцо Мареска все пак ще регистрира прогрес. 

Шансовете на мърсисайдци за титла са едва 5,1%, докато за трето място са доста повече – 40,2%. В 19,5% от вариантите Челси е 4-и, като битката за позицията е здрава. Нюкасъл – 17,5% и Манчестър Юнайтед – 12,9% шанс за четворката, също са в нея. Тотнъм ще остане 7-и, като неговите шансове за топ 4 са  оценени на 11,8%. 

Интересно е, че Червените дяволи са единственият клуб при симулациите на Опта, който е завършвал на всяка една позиция, като шансовете му за изпадане са 0,3%. Астън Вила ще регистрира сериозен спад до 8-ата позиция, а Кристъл Палас и Уест Хям ще допълнят десетката. 

При изпадащите е най-вероятно трите новака да се върнат веднага в Чемпиъншип. Саутхемптън е с 28,6%, Ипсуич -  27,4% и Лестър с 23,4%