Шефилд Уенздни подходи сериозно към дебюта си в Чемпиъншип през 2024-25 г. Преди неделния мач срещу Плимут на Уейн Руни, завършил с 4:0 за кукумявките, клубът направи изявление на своя уебсайт с ясно предупреждение към феновете си.

Английският отбор заяви, че може да изгони запалянковците, които носят фалшиви фланелки на отбора.

"Всеки, който бъде хванат да носи фалшива фланелка на "Хилзбъро", може да бъде помолен да напусне стадиона и информацията ще бъде предадена на съответните страни", гласи част от съобщението.

Вследствие на това Шефилд Уензди помоли феновете да се въздържат от носене на неофициални тениски по време на домакинските мачове. Освен това клубът заяви, че служителите в официалния магазин ще отхвърлят исканията за добавяне на номера или надписи към фалшивите фланелки.

"Въпреки че не можем да попречим на феновете да носят фалшиви фланелки извън стадион „Хилзбъро“, с уважение молим подобни продукти да не се показват на стадиона", се казва още в изявлението.

За да повишат осведомеността на своите фенове, кукумявките твърдят, че продажбите на фалшиви фланелки могат "да имат пряко въздействие върху приходите на клуба". Що се отнася до цената на екипировка, всъщност Уензди има най-високата цена в дивизията: 69 паунда (80,57 евро).