Уест Хям продължава с промените за новия сезон и сега обяви привличането на защитника Жан-Клер Тодибо от Ница. Бранителят идва под наем за сезона, като може да бъде купен догодина срещу 35 милиона паунда. 

Футболистът се надяваше до последно на трансфер в Ювентус, който обаче не се осъществи и в крайна сметка се оказа при Чуковете, които по-рано през лятото го бяха договорили за 27 милиона лири, но сега ще трябва да дадат повече, ако го искат за постоянно. 

„Развълнуван съм, че идвам в Уест Хям Юнайтед. За мен е сбъдната мечта да играя във Висшата лига, която е най-силната в света. Това е невероятна възможност за мен, да бъда част от клуб  с такива амбиции, които иска да се развива при новия си треньор. Феновете са страхотни и нямам търпение да облека екипа“ заяви Тодибо. 

Той е седмото ново попълнение на лондончани след Макс Килман, Луис Гилерме, Крисенсио Съмървил, Никлас Фюлкруг, Гуидо Родригес и Уес Фодърингам. Тодибо обаче няма да е последният нов играч на тима, защото вече е ясно и че Аарън Уан-Бисака ще бъде взет. 

Защитникът навлезе в последния сезон от договора си с Манчестър Юнайтед и бе ясно, че му се търси нов отбор. Уест Хям ще плати за него 15 милиона паунда, като медицинските прегледи са насрочени за неделя следобед. Юнайтед вече има готов заместник, след като уреди Мазрауи от Байерн.