Илия Груев игра до 71-ата минута и удари греда при зрелищното равенство на Лийдс срещу новака Портсмут. Двубоят от 1-ия кръг на Чемпиъншип завърши 3:3, като два гола паднаха в добавеното време, а домакините се спасиха от загуба в последните секунди. 

Брендън Аарънсън спаси Лийдс, след като вкара в 95-ата минута. 3 минути преди това Калъм Ланг бе реализирал за Помпи от дузпа и изглеждаше, че победата ще е за гостуващия тим. 

Иначе сблъсъкът бе крайно атрактивен. Паскал Струик откри за домакините в 10-ата минута от бялата точка, като дотогава Ньонто и Груев удариха греди, като българинът изпълни отлично пряк свободен удар, но нямаше късмет. До почивката обаче, гостите преобърнаха нещата. 

Елиас Сьоренсен изравни в средата на периода при първата възможност за отбора си, след като бе намерен в наказателното поле, а в 41-ата минута Ланг вкара втория гол с отличен удар от около 25 метра. 

По-малко от минута след рестарта обаче, Ньонто изравни, след като се измъкна и вкара с удар в близкия ъгъл. Последваха още възможности за домакините, но удари на Груев, Ньонто и Рутер бяха спасени от вратаря. Така се стигна до драматичните последните, а трилърът можеше да е пълен, след като секунди след изравнителния си гол Аарънсън можеше да донесе победата, но стреля неточно. 

Останалите резултати: Кардиф – Съндърланд 0:2, Хъл С – Бристъл С 1:1, Мидълзбро – Суонси 1:0, Милуол – Уотфорд 2:3, Оксфорд – Норич 2:0, КПР – Уест Бромич 1:3, Стоук – Ковънтри 1:0.