Атлетико Мадрид и Челси са на път да направят интересни трансфери, стигайки до договорка за двама играчи, които ще поемат към всеки от двата клуба. 

Конър Галахър е на път да премине в испанския тим, докато в обратната посока ще поеме Саму Омородион, като всеки ще струва по 42 милиона евро. 

Английският национал получи разрешение да пътува за Мадрид, за да премине медицински тестове, като се очаква да подпише за 5 сезона. Първоначално двата клуба се бяха разбрали за трансфер на стойност 37 милиона евро, но след това ситуацията се промени. Интерес към него имаше от други английско отбори, но Галахър е предпочел да заиграе в Испания. 

Челси пък е на път да се подсили с талантливия 20-годишен Омородион, който през миналия сезон вкара 8 гола под наем в Алавес. Тази сделка обаче зависи от това, дали Атлетико ще му намери заместник. 

Преди това Дюшекчиите се разбраха с Манчестър Сити за привличането на Хулиан Алварес срещу 95 милиона евро, така че продължават да бъдат изключително активни на трансферния пазар по-малко от 3 седмици преди началото на сезона в Ла Лига.