Новото попълнение и рекордна покупка на Брентфорд – бразилският нападател Игор Тиаго ще бъде извън терена до края на календарната 2024-а година, след като е претърпял успешна операция на коляното, съобщи клуба на интернет-страницата си.

23-годишният бразилски нападател, който преди малко повече от година играеше за Лудогорец в българското първенство, контузи менискуса си на 20-и юли по време на контролата с Уимбълдън, завършила 5:2. Игор Тиаго вкара два гола в този мач срещу отбора от третото английско ниво – Лига 1.

След като направи фурор в българското първенство, шампионите го продадоха на белгийския Брюж. Те от своя страна още през февруари оформиха сделката за 30 милиона паунда, което се превърна и в рекордна покупка на пчеличките.

"Нападателят сега започва период на възстановяване и рехабилитация и го очакваме да се върне на терена към края на календарната година", се казва в официалното съобщение на страницата на Брентфорд.

В Белгия той имаше труден старт, след което обаче се адаптира и вкара 18 гола в 34 мача и помогна на тима да спечели титлата в Джупирел-лигата. Преди да заиграе в Лудогорец, той носеше екипа на Крузейро (Бело Оризонте) в родината си Бразилия.