Бившият английски полузащитник Гарет Бари, който е рекордьор по брой мачове във Висшата лига, се е записал да играе селски футбол в Среден Съсекс.43-годишният футболист се присъедини към Хърстпиерпойнт, които играят във второто ниво на Мид Съсекс Футбол Лийг - 11-то ниво на английската пирамида.

В професионалната си кариера, продължила 22 години, Бари изиграва 653 мача във Висшага лига за Астън Вила, Манчестър Сити, Евертън и Уест Бромич Албиън. Участва в 53 мача за Англия и вкарва три гола за страната си, а също така е част от съставите за Евро 2000 и Световното първенство през 2010 г.

Бари има 34 участия в първенството през 2011-2012 г., когато Манчестър Сити печели титлата във Висшата лига. Със Сити печели и Купата на Англия.

В играта на село го очаква различно предизвикателство, а председателят на Хъсълпиерпойнт Дъдли Кристенсен заяви пред BBC Sport, че с удоволствие приема Бари.

"Той дойде на тренировките и ни хареса. Не мисля, че ще бъде наблизо, за да играе всяка седмица, но той е страхотен подпис и ще повиши авторитета ни", каза Кристенсен.

"Ще го оставя да прави това, което иска да прави. Той може да играе, където пожелае, но очаквам, че ще седи пред защитата и ще бъде щит".

По-рано този месец Футболната асоциация предупреди Бари, след като бе установено, че е нарушил правилата за връзката си с инвестиция от 800 000 паунда в Swindon Town през 2013 г.

Бившият агент на Бари, Майкъл Стендинг, който работи като треньор в Хърстпиърпойнт, получи шестмесечна забрана за поведението си, но тя беше отложена със задна дата и следователно се счита за вече изтърпяна. Малко вероятно е Бари да се включи активно в предсезонната подготовка на новия си клуб, а дебютът му в първия отбор е предвиден за септември.

"Предполагам, че той ще бъде в тимовия лист", каза Кристенсен. "Гарет и Майкъл [Стендинг, който е играл за Брадфорд и Уолсол], когато ги видите на терена, все още са здрави като месарски кучета."

По-рано Хърстпиерпойнт беше публикувал на X, външно да се каже: "Бари е Синьо куче". "Изключително сме щастливи да обявим, че бившият английски национал и рекордьор по участия във Висшата лига за всички времена Гарет Бари подписа с футболен клуб "ърстпиърпойнт.

Клубът допълва: "Гарет има дългогодишна връзка със селото чрез своя добър приятел и наш треньор Майкъл Стендинг; така че изглеждаше очевиден ход да го привлечем във футболния клуб. Качеството му в тренировките е нереално, така че всички сме много развълнувани да го видим да облече фланелката и да украси терена на "Феърфийлд" по-късно този сезон."