Следващият селекционер на Англия може и да бъде чужденец, съобщи „Скай Спортс“ изтъквайки, че от Футболната Асоциация ще се водят по това кой е най-добрата опция за поста. 

Гарет Саутгейт се оттегли след 8 много силни години начело на отбора и мнозина анализатори, начело с Гари Невил и Джейми Карагър призоваха, неговият наследник също да е англичанин. Това обаче може и да не бъде така. 

Счита се, че изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам също предпочита свой сънародник, но на този етап търсенето не е ограничено единствено до англичанин. 

„Всяка федерация по света би искала да разполага с много местни създадени играчи и треньори“ заяви доста неопределено той. Техническият директор Джон МакДърмът е в добри отношения с Маурисио Почетино, след като двамата работеха  заедно в Тотнъм. Споменават се още Греъм Потър и Еди Хау, но в момента босът на Нюкасъл получава два пъти повече, отколкото би взимал начело на Англия. 

Преди време Трите лъва бяха водени от чужденци като Свен Горан Ериксон (2001-06) и Фабио Капело (2008-12), които обаче не постигнаха кой знае какви резултати. Спечелените  от Саутгейт 59,8% от мачовете се надминават единствено от Капело (66,7% победи), Рон Грийнууд (60,0%), и Алф Рамзи (61,1%) сред тези, които са водили тима в поне 40 срещи.