Манчестър Юнайтед е уредил привличането на нидерландския национал Джошуа Зиркзее, съобщиха английските медии, сред които бяха „Скай Спортс“ и „Би Би Си“. 

Червените дяволи ще платят малко повече от освобободителната клауза на Болоня за нападателя, което се прави, за да получат по-добри условия на плащане. 

Така английският клуб ще купи играча 42,5 милиона евро, което е с 2,5 милиона повече от клаузата му за освобождаване, като по този начин ще дадат  парите за него за по-дълъг период от време. 

Личните условия вече са договорени с  23-годишния Зиркзее, който ще премине медицински тестове до края на тази седмица, след което ще подпише договор за 5 години с опция за още една. 

Продукт на школата на Байерн, футболистът показа сериозно израстване в последните години, като блесно в Болоня през миналата кампания и демонстрира, че все още има потенциал и поле за развитие. 

На „Олд Трафорд“ се нуждаеха от нов нападател след раздялата с Антони Марсиал и лошия сезон на Маркъс Рашфорд, заради който той дори не попадна в състава на Англия за Европейското първенство.