Феновете на Марсилия не искат Мейсън Грийнууд в отбора си и започнаха яростна кампания против привличането му, съобщават ангрийските медии. 

Двата клуба преговаряха за нападателя, като се твърдеше, че са близо до споразумение за трансфер  на стойност 25 милиона паунда, без бонусите. 

Сделката изглежда отлична за Юнайтед, който е уведомил играча, че той няма бъдеще в отбора, въпреки че обвиненията срещу него в изнасилване и побой бяха свалени. 

Феновете на Марсилия обаче започнаха кампания в социалнита мрежа „Х“ под надслов „Грийнууд – не си добре дошъл“, като твърдят, че подобен трансфер вреди на имиджа на клуба и на ценностите му. 

„Във времената, когато твърденията за усилването на преговорите за привличането на Мейсън Грийнууд се увеличават, сме длъжни да заяви, че този трансфер не отговаря на ценностите на клуба и че той ще навреди сериозно на страстта на мнозина от нас към отбора“ пишат в един от форумите на Олимпик. 

Вчера нападателят не тренира с Юнайтед, след като се завърна след наем в Хетафе. Той не е играл за първия отбор от януари 2022-а, когато се появиха обвиненията срещу него.