Нотингам шокира Нюкасъл с 3:1 като гост в първи мач от празничния 19-и кръг на английската Висша лига. На Боксинг Дей Форест обърнаха "свраките" за дебютен успех под ръководството на новия мениджър Нуно Ешпирито Санто и първи за отбора след седем двубоя за първенството.

Началото не предвещаваше подобен развой на събитията на "Сейнт Джеймсис Парк", след като домакините откриха резултата чрез Александър Исак от дузпа в 23-та минута. В добавеното време на първата част обаче бившият нападател на "джордитата" Крис Ууд наказа тима на Еди Хау след асистенция на Антъни Еланга.

В началото на второто полувреме двамата отново комбинираха за втория гол на Ууд в срещата, а скоро след това офанзивният футболист на Нотингам получи чудесен извеждащ пас от Мурило, преодоля с лекота стража Мартин Дубравка и реализира за 3:1, с което оформи и хеттрика си. Попадението бе преразгледано от ВАР, но в крайна сметка не се стигна до отмяна на първоначалното решение. До края гостите удържаха аванса си и така постигнаха първи успех при новия наставник Санто, който в миналия кръг дебютира с драматична загуба от Борнемут с 2:3 у дома.

Нотингам се изкачи до 16-та позиция със 17 точки, една повече от 17-ия Евертън, който утре посреща шампиона Манчестър Сити, и на пет пред намиращия се под чертата новак Лутън, който обаче е с два мача в резерв. Кризата в Нюкасъл продължава, като Хау и компания са с четири загуби в последните си пет мача за първенство - междувременно отборът отпадна от Шампионската лига и Купата на Лигата. Това бе осмо поражение за "свраките" от началото на сезона в Премиършип, като тимът е седми с 29 точки.

За отбора предстои нов тежък тест - гостуване на Ливърпул на 1 януари, докато Нотингам посреща Манчестър Юнайтед два дни по-рано.