Ливърпул разби Тулуза с 5:1 в мач от група Е на Лига Европа, за да остане без загубена точка в турнира. 

Червените не бяха толкова впечатляващи, но показаха по-голямата си класа, както и ефективност пред гола, за да увеличат актива си на 9 точки, докато французите останаха с 4. 

Юрген Клоп очаквано остави част от титулярите на пейката, като Ван Дайк, Мак Алистър, Салах и Цимикас не стартираха. Въпреки това отборът изглеждаше достатъчно солиден и още в 9-ата минута  стигна до гол. 

Диого Жота  остана да се надиграва един на един, пусна топката през краката на противника, след което преодоля друг съперник, за да завърши с прециден удар. Отличен гол наистина. 

Гостите обаче бързо отговориха. В 16-ата минута Александър-Арнолд покри Далинга, който бе изведен на чиста позиция и реализира без да се колебае. Домакините бяха високо по терена и бяха наказани. 

Като цяло мачът оставаше равностоен и Червените не можеха да притиснат опонента. В 28-ата минута Гравенберх успя да стреля опасно, но вратарят на Тулуза спаси. Последва неточен опит на Ендо и малко след мърсисайдци вкараха. 

След късо изпълнен корнер, Александър-Арнолд центрира, а Ендо бе на точното място, за да засече с глава и да прати топката в мрежата, отбелязвайки първия си гол за Ливърпул. 

Докато гостите се усетят, получиха и още един гол. След удар на Джоунс топката се отклони и попадна в Нунес, който с левия крак я прати във вратата, за първия си гол за Ливърпул след повече от месец. ВАР прегледа ситуацията за игра с ръка, но попадението бе зачетено. 

Последва опасен удар на Сиеро покрай вратата за Тулуза, но все пак на почивката хората на Юрген Клоп се оттеглиха с добър аванс. 

Второто полувреме започна с изумителен пропуск на гостите, за който беше виновен вратарят Келъхър. Стражът подаде в своето наказателно поле на Суасо, който с цялото време на света, вместо да вкара, стреля право в Александър-Арнолд, който бе в единия ъгъл на вратата. Просто невероятно! 

В средата на втората част всичко окончателно приключи. Нунес бе изведен на скорост, преодоля защитник, след това и вратаря, но прати топката в страничната греда. Невероятен пропуск! За негова радост тя попадна в Гравенберх, който смени посоката и реализира с левия крак. 

В самия край влезлият от пейката Мохамед Салах вкара още веднъж, пращайки вратаря в обратния ъгъл и разписвайки се с помощта на напречната греда. 

Ливърпул – Тулуза    5:1

1:0    Жота 9
1:1    Далинга 16
2:1    Ендо 31
3:1    Нунес 34
4:1    Гравенберх 65
5:1    Салах 93

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд (67 Куанса), Гомес, Матип, Чеймбърс (67 Гакпо), Гравенберх (70 Салах), Ендо, Джоунс (89 МакКонъл), Жота, Нунес (66 Скалон), Елиът
Тулуза: Рест, Деслер (73 Каманзи), Коста, Николаисен, Диара, Суасо (67 Магри), Шмид, Сиеро, Касерес (67 Желабер), Дьонум (67 Женро), Далинга