Висшата лига продължава да е едно от малкото първенства, които налагат ограничителна политика върху телевизионното излъчване на мачовете, а това води до нарастващо недоволство сред собствениците на клубовете, тъй като се губят пари от права. На това мнение е и един от водещите коментатори на talkSPORT - Хю Уувзенкрофт.

Изненадан съм, че все още не сме променили модела, по подобие на Netflix. Висшата лига може да пусне своя платформа“, сподели анализатора в свое изказване.

В събота по традиция английското първенство предлага най-голям брой мачове от 17:00 часа българско време. За предстоящия уикенд дори са предвидени 5 двубоя, сред които вълнуващият сблъсък между Манчестър Сити и Брайтън. В България спокойно се наслаждаваме на тези срещи, но на „острова“ хората са принудени да търсят алтернативни източници, за да заобиколят правилата и да гледат любимите си отбор по телевизията.

Интернет вече дава толкова много възможности, че наистина е изненадващо изоставането на спортните канали по отношение на достъпността. Amazon Prime, DAZN и останалите онлайн платформи отдавна предлагат на своите потребители правото на избор във времето им за гледане на състезания. Така отпада и нуждата от създаването на класически телевизионни канали, които да покриват цялата тази палитра.

Няма да е изненада, ако в следващите години някое от големите първенство, като английската Висша лига, пусне своя платформа, която да постави новото начало.