Само за няколко мача новият мениджър на Тотнъм Ангелос Постекоглу накара феновете да забравят много бързо Хари Кейн. 

С атрактивен и атакуващ футбол, Шпорите спечелиха 10 точки от първите си 4 срещи във Висшата лига, като регистрират сериозен прогрес в серия ключови статистически показатели. 

По този начин се затвърди впечатлението, че австралиецът е правилният човек за позицията и феновете определено мечтаят за силна кампания и висока позиция в крайното класиане. 

В сравнение с миналия сезон, когато лондончани също стартираха добре с 3 победи от 4 мача, сега те показват много сериозно подобрение в редица статистики свързани с нападението. 

Така например дотук отборът има по 2,75 гола средно на мач, при само 1,84 миналия сезон. Очакваните голове са с коефициент от 1,84 срещу 1,52, ударите 18 срещу 13,63, а докосванията в наказателното поле – 43,25 срещу 23,63. 

Постекоглу показа класата си, когато срещу Бърнли премести Хюн Мин Сон на върха на атаката на мястото на неубедителния Ричарлисон и кореецът му се отблагодари с хеттрик. 

Все пак мнозина отчитат, че дотук програмата на тима е сравнително лесна, като се изключи мача с Ман Юнайтед и сблъсъците с Арсенал и Ливърпул на 23 и 30 септември ще покажат по-ясно дали наистина прогресът при Тотнъм е чак толкова значим.