2 септември 2023 година завинаги ще остане в историята на Висшата лига, тъй като едва за втори път в рамките на един ден станахме свидетели на три хеттрика. Хюн-Мин Сон забоде 3 попадения за Тотнъм при успеха с 5:2 като гост на Бърнли, Ерлинг Холанд също вкара 3 гола при 5:1 над Фулъм, а сензацията на Брайтън Евън Фъргюсън стори това при гръмката победа с 3:1 над Нюкасъл. Предишният подобен случай бе на 23 септември 1995-а, когато Роби Фаулър, Алън Шиърър и Тони Йебоа реализираха хеттрикове.

Сити буквално помете Фулъм и влиза в международната пауза като единствения отбор с пълен актив от 12 точки. Интересното е, че трите си попадения Ерлинг Холанд вкара през втората част. Така за трети път, откакто е част от състава на гражданите, той реализира хеттрик в рамките на едно полувреме. Над него по този показател в историята на Висшата лига е единствено Анди Коул (5). Друг любопитен момент е, че небесносините материализираха всеки свой точен удар, тъй като те финишираха с 5.

Тотнъм е втори с 10 точки, а Хюн-Мин Сон вкара хеттрик на четвърти различен стадион в Англия. Евън Фъргюсън пък е едва четвъртият играч в историята на Висшата лига, който бележи 3 попадения в един мач, когато е на 18 години или по-малко, пише Тема спорт. Другите са Крис Барт-Уилямс, Роби Фаулър и Майкъл Оуен, който го е правил три път. 

Снимка: БГНЕС