Манчестър Сити започна с категорична победа сезона във Висшата лига, но в тима получиха и лоши новини след 3:0 над Бърнли. 

Полузащитникът Кевин де Бройне напусна в средата на първата полувреме с растежение в задната част на бедрото, което сега ще го извади от терените за известно време. 

Белгиецът е възобновил контузията си от финала на Шампионската лига и Пеп Гуардиола потвърди, че ще отсъства от игра, като според английките медии става въпрос за няколко седмици. 

„Всички зависи от степента на увреждане, но по всичко изглежда, че няма да играе известо време, вероятно няколко седмици. Нормално е да е разочарован, но трябва да се успокои, да се възстанови добре и да се върне“ заяви Гуардиола. 

„Каза ми, че травмата е на същото място, на което се контузи и във финала на Шампионската лига, което не е добре. Възстановяваше се добре, но ето, че сега пак ще е аут, така че ще трябва да говорим с лекарите и физиотерапевтите“ добави босът на Сити. 

На мястото на Де Бройне снощи влезе Матео Ковачич, което означава, че именно хърватинът ще започва като титуляр, докато белгийският халф отсъства.