Както се очакваше Манчестър Юнайтед официално обяви новия договор на Маркъс Рашфорд до лятото на 2028-а година. 

Преговорите с  нападателя, който вкара 30 гола през миналия сезон за отбора, продължиха повече от година, но в крайна сметка приключиха успешно. Последният играч, който стигна границата от 30 попадения за Юнайтед бе Робин ван Перси през 2012-13. 

Рашфорд, който бе в основата на спечелената Купа на Лигата и завършването в топ 4,  ще получава вече по 300 000 паунда на седмица, като по този начин за целия срок на договора ще прибере цели 78 милиона. 

„Дойдох в Манчестър Юнайтед, когато бях на 7 и тогава имах мечта. Тази същата страст, гордост и отдаденост към успеха все още ме мотивира всеки път, когато облека екипа на отбора. Досега вече преживях някои незабравими моменти в този клуб, но има още много, което да постигна и продължавам да бъда неуморен в търсените на отличие в следващите години. Ще направя всичко по силите си отборът да достигне до нивото, което може“ заяви Рашфорд, който има 123 попадения в 359 участия за тима от дебюта си през 2016-а. 

„Откакто Маркъс дойде в академията ни преди 18 години, той разбра какво е необходимо, за да успееш в Манчестър Юнайтед. Той е брилянтен талант, но в същото време много скромен и отдаден. Да работи с Ерик тен Хаг е перфектната обстановка за него, продължавайки да се развива и превръщайки се в един от най-силните нападатели в света“ добави футболният директор Джон Мърто.