Деклан Райс все още предпочита да премине в Арсенал вместо в Манчестър Сити, въпреки че шампионите влязоха в борбата за привличането му. 

Според вестник „Сън“ носителят  на требъл се очаква да бъде много агресивен в опитите си да се сдобие с футболиста, така че сагата около него се разгаря с пълна сила. 

Ако предложението на шампионите е достатъчно добро, Райс може и да няма думата затова къде ще продължи кариерата си, отбелязва изданието, така че се очаква Арсенал също да реагира. 

Капитанът на Чуковете иска да остане в Лондон и е отворен към трансфер при Артилеристите още откакто е разбрал за интереса на клуба от Северен Лондон. Той е много привързан към семейството си и ще направи всичко, за да не се отдалечи много от тях. 

Уест Хям иска да получи над 100 милиона паунда за него, като втората оферта от Арсенал беше на обща остойност около 90 милиона, като една час от парите бяха и във вид на бонуси. Въпросът вероятно ще бъде решен и от това доколко шефовете на Чуковете искат да се съобразят с желанията на Райс.