С гол в 95-ата минута Борнемут победи Тотнъм с 3:2 в Северен Лондон в луд мач от 31-ия крът на Висшата лига. Шпорите отново разочароваха и не успяха да се възползват от загубата на Нюкасъл. 

Шпорите бяха абсолютни фаворити в чача и поведоха в 14-ата минута с гол на Хюн Мин Сон, който се разписа след подаване на Перишич. 

Черешките обаче продължиха да играят добре и Виня изравни с хубав удар в 38-ата минута, а в 51-ата и поведоха след техничен изстрел на Доминик Соланке. 

Натискът на лондончани даде резултат в 88-ата минута, когато резервата Арно Данжума изравни с остър шут и изглеждаше, че домакините могат дори да спечелят. 

Драмата стана пълно в добавеното време. В 94-ата минута след корнер Ричарлисон пропусна да вкара, когато от чиста позиция с глава прати топката встрани от целта. 

Секунди след това гостите контраатакуваха, Соланке намери Уатара в наказателното поле, който след отличен финт нагласи топката на десния си крак и я прати в далечния ъгъл. 

С ключовата победа Борнемут събира 33 точки се отдалечи на цели 6 от опасната зона. Шпорите определено имат за какво да съжаляват, като те остават с 53 точки, с 3 по-малко от Нюкасъл и Ман Юнайтед, с 3 повече от Астън Вила и с 4 пред Брайтън, който е и с два двубоя по-малко.