Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд отново спечели наградата за най-добър футболист във Висшата лига на месеца. 

През февруари той вкара 5 гола в 4 мача, като Червените дяволи не загубиха нито веднъж. Отличието е второ поредно за Рашфорд и трето през сезона, след като бе №1 и за септември миналата година. 

По този начин нападателят изравни постижението на Мохамед Салах от Ливърпул, който досега бе единственият на 3 пъти избиран за най-добър за месеца в рамките на една кампания. Египтянинът го направи през 2017-18. 

Рашфорд помогна за победите на Юнайтед над Кристъл Палас, Лестър и Лийдс, както и за равенството срещу тима от „Елънд Роуд“, когато отборът му изоставаше с 0:2. Негови конкуренти сега бяха Келечи Ихеаначо, Бернд Лено, Емерсон Роял, Мейнър Соломон и Оли Уоткинс. 

Февруари наистина бе страхотен за футболиста, който бе в основата на елиминирането на Барселона от плейофите в Лига Европа, а освен това и вдигна Купата на Лигата. 

Съвсем логично и очаквано неговият бос Ерик тен Хаг бе избран мениджър №1 на месеца, като печели приза за втори път. Нидерландецът преобрази Юнайтед и накара феновете да мечтаят дори за 4 трофея в рамките на сезона.