Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг похвали отбора си след знаменития обрат с 2:1 срещу Сити в градското дерби, но и призна, че разбира разочарованието на съперника заради спорния изравнителен гол. 

Както е известно Бруно Фернандеш реализира за 1:1, след като в ситуацията подаването бе насочено към намиращия се в явна засада Маркъс Рашфорд, който продължи да тича след топката, но в последния момент не игра с нея и идващият зад него португалец вкара. 

„Разбирам защо съперникът не е щастлив от положението. Ситуацията наистина е трудна и това е сива зона в правилника. Бруно не е в засада, но присъствието на Маркъс разколебава противниковите защитници. Това обаче са правилата. Аз обаче също нямаше да съм щастлив, ако моят отбор получи подобен гол, така че разбирам разочарованието на опонента” заяви Тен Хаг, който разбира се оцени високо играта на своя тим. 

„Това бе едно отлично отборно представяне. Трябва да спомена Рафаел Варан и Люк Шоу, Фред също, както и Бруно. А какво да кажа за Аарън Уан-Бисака и Тайрел Маласиа? Просто всички бяха брилянтни. Видя, че в този отбор има дух и характер и това е тим, който може да се измъква от трудностите. Изиграхме силно първо полуреме, но след паузата за около половин час имахме големи проблеми. Постепенно обаче ставахме все по-добри и по-добри. Така и не загубихме вярата си. Много съм радостен за Маркъс (Рашфорд), защото той показа устойчивост, след като пропусна добро положение през първата част и след това вкара. Продължи да се бори и допринесе за важната победа” каза още Тен Хаг.