Дарби Каунти взе малък аванс срещу Фулъм в плейофите на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига, след като спечели с 1:0 у дома първия мач. Реваншът ще бъде в Лондон в понеделник. Днес е вторият полуфинал между Мидълзбро и Астън Вила. 

Камерън Джером отбеляза скъпоценния гол за Овните, когато получи отлична топка от Крейг Форсайт и осигури важния аванс за отбора си след мощен изстрел с глава. 

След това защитата на Дарби, водена от Къртис Дейвис, свърши отлична работа, като не позволи на Котиджърс да реализират, което се случи за първи път от 16 декември миналата година. 

Гостите на два пъти бяха много близо до изравняване след почивката, когато първо Кевин Макдоналд стреля в напречната греда от границата на наказателното поле, а след това Флойд Айте прати топката над вратата с глава от чиста позиция. 

Мениджърът им Славиша Йоканович обаче запази спокойствие. "Показахме много добра игра. Доминирахме и заслужавахме повече, но все още нищо не е решено и ще бъдем готови за реванша" заяви наставникът, който върши отлична работа начело на отбора.