Рафа Бенитес очаквано остава изключително доволен от победата над Манчестър Юнайтед с 1:0, която върна надеждите на Свраките за спасение. 

С успеха те се отдалечиха на 2 точки от 18-ия в класирането и испанецът очаква триумфът да се отрази изключително позитивно върху самочувствието на тима. 

„Тази победа ще ни донесе много увереност до края на сезона. Моето послание преди мача бе ясно: знаехме, че Хъдърсфийлд е спечелил, така че трябваше да се опитаме да постигнем максимума и след това да покажем дух и в оставащите 11 мача” обясни Бенитес. 

„Когато играеш срещу отбор като Манчестър Юнайтед всяко една топка е от значение, тъй като ако направиш грешка, ще бъдеш наказан. Трябва да положиш невероятни усилия и аз съм много горд от работата на момчетата, които зарадваха феновете” добави той. 

„В някои от предишните си мачове у дома получавахме голове в последните 5-10 минути и в интерес на истината днес имахме късмет в някои моменти. Въпреки това обаче, отборът работи наистина усърдно, показахме характер, страст и отдаденост, което трябва да демонстрираме и в оставащите мачове” каза още Бенитес.