Арсен Венгер призна, че неговият Арсенал и Челси са изиграли възхитителен двубой, но и негодуваше за отсъдената дузпа в полза на Сините. 

Сблъсъкът на „Емиратс“ приключи 2:2, но можеше да свърши и 5:5. Еден Азар обаче вкара от дузпа за 1:1, когато доста пресили при падането си при една ситуация в наказателното поле, което вбеси боса на домакините. 

„Стана забележителен мач, но за съжаление отново важно решение бе срещу нас. Вече в подготовката си трябва да предвиждаме и това. Имаше добър футбол, но и лоши решения, които не искам да обсъждам, защото се ядосвам. Дузпата? Хайде стига! Това не е сериозно“ заяви веднага след мача той. 

„Ако това е дузпа за тях, за нас имаше две. Не мисля, че с видеоповторения нещо ще се подобри. Обичам футбола и искам да говоря за него, а не за съдиите. В крайна сметка това бе един великолепен мач, което е и най-важното. Отборът даде всичко, въпреки натоварената програма и бе потърпевш от лоши решения, но показахме качество“ добави Венгер. 

"Жалко е, тъй като вкарахме първия гол, а веднага след това срещу нас имаше решение заради което едва не загубихме. Може би все пак 2:2 е справедлив резултат. Всичко е въпрос на мнение, но когато повечето са еднакви, тогава явно има нещо. В крайна сметка аз съм щастлив от качеството в нашите срещи" каза още той.