Тотнъм загуби с 0:1 гостуването си на Уест Хем на “Лондон Стейдиъм” и загуби мечтите си за титлата на Англия. “Шпорите” изиграха колеблив мач и се поддадоха на натиска на напористите “чукове”, а единственото попадение ковна Мануел Лансини в 65-та минута. 

Така три кръга преди края на надпреварата Тотнъм е на второто място със 77 точки, на 4 зад Челси. “Сините” имат и мач по-малко - домакинство на Мидълзбро в понеделник. Уест Хем пък се изкачи до 9-то място с 42 точки. 

Тимът на Маурисио Почетино привидно владееше инициативата и топката, но “чуковете” само изчакваха своя момент. Такъв се отдаде пред Мануел Лансини в 27-та минута, когато изскочи сам срещу Юго Лорис. Стражът на Тотнъм влезе остро с двата крака извън наказателното си поле и след контакт Лансини се строполи на тревата. Докато искаха директен червен картон за Лорис, Куяте пробва да намери с прехвърлящ удар опразнената врата, но стреля много неточно. 

Пред другата врата домакините се отбраняваха геройски, а когато не успяваха, разчитаха на вратаря си Адриан. Испанецът спаси два последователни страхотни удара на Хари Кейн в 21-та минута. При последвалото изпълнение на ъглов удар Адриан показа котешки рефлекс и след удар с глава на Алдервейрелд.

В началото на втората част Тотнъм постепенно обкръжи вратата на Уест Хем, но Ериксен и Кейн не показаха точен мерник. И точно, когато се очакваше гостите да вкарат, го направиха домакините. 

В 65-та минута Кресуел центрира остро от лявото крило, а защитниците в бяло не успяха да изчистят добре топката. Тя попадна на крака на Лансини, който нямаше милост - 1:0 за Уест Хем. 

Мениджърът на Тотнъм опита всичко, за да обърне развоя. В игра се появиха офанзивни смени като Муса Дембеле и Винсент Янсен, но и те не разбиха стабилната защита на “чуковете”. 

В 76-та минута Уест Хем можеше да удари мощно за втори път, когато Алдервейрелд сгреши почти фатално в наказателното си поле. Топката му беше отнета от Кайери, който от чиста позиция стреля в обхвата на Юго Лорис и в крайна сметка нов гол не падна. В добавеното време на срещата прекрасна възможност се отдаде на резервата Ашли Флетчър, чийто удар бе отразен от Лорис. 

Уест Хем - Тотнъм 1:0 

1:0 Мануел Лансини 65’

Уест Хем: Адриан, Фонте, Рийд, Колинс, Байръм, Куяте, Нобъл, Кресуел, Лансини (90 - Фернандес), Аю (84 - Снодграс), Кайери (89 - Флетчър)

Тотнъм: Лорис, Уолкър (80 - Трипиър), Алдервейрелд, Фертонген (67 - Дембеле), Дейвис, Дайър, Уаняма (73 - Янсен), Ериксен, Сон, Али, Кейн