Уест Хям се готви да откаже Тотнъм от битката за титлата, което ще стане ако Чуковете не загубят дербито срещу Шпорите в петък. 

Хората на Славен Билич иска да си осигурят и на теория оцеляването, докато тимът на Маурисио Почетино отчаяно се нуждае от триумф, за да постави Челси под напрежение, като се приближи само на точка от Сините. 

Всичко това прави мач изключително любопитен, а домакините са амбицирани да откажат съперника от претенциите му за върха, въпреки че Шпорите са големия фаворит в мача. 

„Това така или иначе е голям двубой. Това е дерби, независимо дали се нуждаеш от точки или не. Играем срещу Спърс у дома и мачът е от значение, особено сега, когато и ние, и те се нуждаем от точки. Нашата цел е да си гарантираме оцеляването и математически” заяви Билич. 

„Нямаш нужда от допълнителна мотивация, когато играеш срещу Тотнъм. Миналия сезон, когато ги бихме у дома с 1:0, атмосферата бе наелектризираща. Това е специален мач за нас и феновете ни и ние сме готови за него. Шпорите са в отлична форма през последните два месеца и може би играят най-добрия футбол в момента. Ние обаче също се справяме добре, така че трябва да останем позитивни” добави той. 

Уест Хям е 15-и с 39 точки, на 7 от 18-ия и макар и това почти сигурно да гарантира оцеляването, още някоя точка със сигурност няма да бъде излишна в стремежа да се завърши на по-добра позиция, като 9-ото място е само на 2 в момента.