След 7 поредни победи във Висшата лига феновете на Тотнъм отново мечтаят за титла, тъй като разликата до лидера Челси падна на 4 точки. 

Лондончани определено впечатляват с представянето си, а статистиката показва, че прогресът при Маурисио Почетино е огромен и похвалите за него са напълно заслужени. 

От идването на наставника през 2014-а Шпорите се развиват с бързи темпове и през този сезон вече имат 71 точки след 32 мача, с което надминаха целия си актив за миналата кампания. 

Подобрението в това отношение е значимо, тъй като след 32 срещи през сезон 2014-15 точките бяха 54, а през миналата кампания 62. Огромен прогрес има и в двата края на игрището. 

В нападение Тотнъм бе вкарал 50 гола след 32 двубоя през първия сезон на Поч, които бяха последвани от 57 през миналия, докато през този те са вече 68. В защита ситуацията е подобна – 46 допуснати гола в Лигата за 32 мача през 2014-15, 25 през миналия сезон и само 22 през този. 

Умението на Почетино да извлича най-доброто от своите играчи бе потвърдено през уикенда, когато в титулярния състав срещу Борнемут имаше 8 играчи, които са в тима от идването му в клуба. А всички те се подобриха значително, начело с Хари Кейн и Деле Али. 

Затова и без значение какво ще се случи до края на сезона, феновете на Тотнъм ще продължат да бъдат оптимисти, защото благодарение на Поч в клуба се създава нещо наистина специално.