Тотнъм не се отказва от титлата. Хората на Маурисио Почетино записаха 7-ата си поредна победа във Висшата лига и 12-а последователна на „Уайт Харт Лейн”, след като се справиха без проблеми с Борнемут и спечелиха с 4:0 в двубой от 33-ия кръг. 

Лондончани отново демонстрираха отличната си форма напоследък като можеха да спечелят и по-убедително, тъй като имаха доста положения. Те вече имат 71 точки, като се приближиха на 4 от Челси преди трудното гостуване на Сините на Манчестър Юнайтед утре. 

Шпорите доминираха през цялото време, а до голяма степен всичко стана ясно още в средата на първото полуврем. Хари Кейн се завърна сред титулярите на Тотнъм, който набързо поведе с два гола. 

В 16-ата минута при корнер, за който останаха съмнения дали е правилно отсъден, гостите не успяха да избият, Муса Дембеле остана абсолютно сам в наказателното поле, овладя и реализира първия си гол от януари 2016-а. 

Само 3 минути след това Кейн чукна много технично вдясно към Сон, който нахлу в наказателното поле и с диагонален шут преодоля Боруц. Това бе 5-ият гол на корееца в последните му 4 мача от Висшата лига, като има и една асистенция в този период. 

Малко след паузата преднината стана класическа. Хубава комбинация между Ерикнен и Деле Али завърши с подаване към Кейн в наказателното поле, където той се справи със Саймън Франсис и отбеляза 20-ия си гол за сезона. 

Хюн-Мин Сон можеше да отбележи още един гол в края, но след като бе изведен добре диагоналният му удар бе отклонен в последния момент от шпагат на защитник. В добавеното време след корнер Винсънт Янсен направи 4:0, след като първоначалният му удар бе спасен. Борнемут не направи нищо запомнящо се и с 35 точки не може да бъде спокоен все още за оцеляването си.