Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че тимът се бори за много повече, отколкото позиция пред местния си съперник Арсенал в класирането. 

Шпорите не са били над Артилеристите от 1995-а година, но през този сезон това със сигурност ще се промени, тъй като няколко кръга преди края авансът им е огромните 14 точки пред хората на Арсен Венгер. 

Тотнъм обаче не е загубил надежда за титлата и се надява да намали изоставането си до Челси след мачовете през уикенда, тъй като Сините гостуват на Манчестър Юнайтед, а Шпорите играят у дома с Борнемут. 

„Мисля, че ние играем и се борим за много по-големи неща. Не е важна разликата между нас и Арсенал. Нашата цел е да намалим изоставането до Челси. Това обаче би могло да се случи, само ако вършим своята работа и печелим мачовете си“ заяви наставникът. 

Тотнъм е в отлична форма напоследък, като срещу Черешките ще преследва 7-ата си поредна победа. Освен това отборът е единственият във Висшата лига без загуба у дома, като спечели предишните си 11 домакинства. Хари Кейн се очаква да бъде титуляр, което със сигурност е лоша новина за съперника от южния бряг.