Тотнъм се приближи на 7 точки от лидера Челси, след като спечели с 3:2 срещу Евертън у дома. Шпорите имаха предимство през по-голямата част от двубоя и заслужено триумфираха, като вече имат 56 точки и са втори. 

Хари Кейн отново бе на ниво, като се разписа на два пъти, а можеше отново и да се отчете с хеттрик. Той има 8 попадения в последните си 4 мача за лондончани. 

Последните 3 гола в мача паднаха след 80-ата минута, но Карамелите не изглеждаше да имат шанс да вземат нещо. Така серията на мърсисайдци от 9 поредни мача без загуба в първенството бе прекъсната. Хората на Роналд Куман са твърдо 7-и с 44 точки, но едва ли ще успеят да атакуват по-горна позиция.  

Домакините доминираха още от началото и в 7-ата минута поискаха дузпа за падане на Кайл Уокър, но не получиха такава. Чистите положения липсваха, преди в 20-ата минута Хари Кейн отново да излезе на сцената. 

Голмайсторът получи топката далеч от вратата, обърна се и след като не бе затворен, стреля от над 25 метра в близкия ъгъл. Ударът бе силен, но и Роблес сякаш закъсня с намесата си. Гол №18 в първенството за Кейн, който е в отлична форма. 

Почти веднага след това той бе на път да удвои преднината на Шпорите, след като преодоля Бейнс, но този път Роблес се намеси. Последва удар в гредата на Виктор Уанияма в 28-ата минута, след като Карамелите определено изпитваха трудности. Те все пак успяха да не допуснат нов гол до почивката. 

След нея обаче домакините бързо стигнаха и до втори гол. Роблес подаде към Шнайдерлен, който веднага бе атакуван от Дембеле, след това Деле Али чукна топката на пътя на Кейн, който напредна и стреля покрай вратаря, за да направи 2:0 в 56-ата минута. 

Шпорите запазиха предимството, но в 81-ата минута интригата се върна. Лукаку получи пред наказателното поле и се обърна, а Ян Вертонген отстъпвайки назад загуби равновесие. Белгиецът напредна и с прецизен диагонален удар покрай Лорис реализира 18-ия си гол за сезона. 

Малко по-късно Кейн трябваше да реши всичко и да направи нов хеттрик, но изведен на чиста позиция реши да прехвърля Роблес и стреля в тялото му, пропилявайки възможността. 

В добавеното време паднаха още два гола след статични положения. Първо Деле Али отклони пас на Хари Уинкс покрай Роблес за 3:1, но почти веднага Енер Валенсия върна гола след подобна ситуация. Карамелите обаче нямаха време за нещо повече.